woensdag 15 januari 2014

Powerfood in de kijker: rauwe cacao

Rauw cacaopoeder is één van de grootste natuurlijke bronnen van ijzer, zink, koper, magnesium, chroom en mangaan. Het is bovendien één van de grootste bronnen van vitamine C en bevat enorm veel anti-oxidanten, waardoor het ook goed is voor je huid en waardoor je levensduur verlengd wordt. Verder bezorgt het je een goed gevoel door de aanmaak van endorfines, stimuleert het je nieren, helpt het bij het afvallen door de aanwezigheid van vetzuren en ondersteunt het het zenuwstelsel. Nog niet overtuigd? Het is ook nog eens goed voor de bloeddruk, voor hart en bloedvaten en cholesterol.

Het is wel belangrijk dat je het rauwe ongezoete poeder neemt en dat je het niet verhit. Je vindt het onder andere in bio-winkels en gespecialiseerde zaken die powerfoods verkopen.

Je kan het bijvoorbeeld verwerken in je havermoutpap, in smoothies, yoghurt of muesli.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten